ویزای تحصیلی
روند اقدام
مدارک لازم
تحصیل در کانادا
کانادا کشوری با بیش از 80 دانشگاه و 240 کالج در سال 2019، پذیرای بیش از 1 میلیون و 800 هزار دانشجو از خارج کانادا بوده است. به دلیل سطح آموزش بالا و امکان بهره مندی از امتیازات مهاجرتی همواره مقصد جذابی برای دانشجویان بین المللی بوده است. استان کبک که به عنوان بهشت دانشجویان کانادا شناخته می شود همواره از جذابیت های ویژه ای برای دانشجویان بین المللی برخوردار بوده است که از آن میان میتوان به هزینه های بسیار پایین تحصیل و زندگی در کبک و حمایت های دولت شامل مستمریها و پرداخت های ماهیانه برای شرکت در کلاس های زبان و بازار وسیع و جذاب کار دانشجویی در این استان اشاره کرد. هر سال تحصیلی در کانادا شامل دو ترم پاییزه (ورودی سپتامبر) و زمستانه (ورودی فوریه یا ژانویه) بوده و متقاضیانی که قصد ورود به دانشگاه های کانادا را داشته باشند ، در صورتیکه از دبیرستان کانادا فارغ التحصیل شده باشند بدون نیاز به امتحان ورودی و بدون نیاز به مدرک زبان مستقیما توسط دانشگاه ها پذیرش می شوند. اگرچه این پذیرش جنبه رقابتی داشته و نمرات پایانی فرد متقاضی در پذیرش از دانشگاه های بهتر بسیار حائز اهمیت است اما سدی به نام کنکور را در این کشور نخواهید داشت.
مزایای تحصیل در کانادا
تحصیل در دانشگاه های کانادا مزایای بسیاری به همراه دارد.
- تحصیل در یک محیط چند فرهنگی
- استفاده از سطح علمی بالای اساتید و فراهم بودن شرایط مناسب برای تحقیقات آکادمیک
- امکان کار دانشجویی (20 ساعت در هفته)
- امکان دریافت ویزای کار پس از اتمام تحصیلات
- ورود سریع تر به بازار کار به واسطه داشتن سابقه تحصیل در کانادا در مقایسه با افرادیکه تحصیلات خارج کانادا دارند.
- امکان دریافت اقامت دائم کانادا
- امکان دریافت ویزای کار برای همراهان متقاضی
- امکان افتتاح حساب بانکی و استفاده از تسهیلات مالی
- امکان تحصیل رایگان برای فرزندان زیر 18 سال
امکان دریافت اقامت دائم کانادا بعد از اتمام تحصیل در کانادا یکی از محبوب ترین فاکتورها می باشد. اصولا افرادی که سابقه کار ندارند و تمایل به ورود سریع تر به کانادا را دارند از گزینه ویزای تحصیلی استفاده می کنند. با توجه به اینکه هر یک از ایالت های کانادا شرایط خاصی برای دریافت اقامت دائم دانشجویان آن ایالت در نظر می گیرند لذا انتخاب هوشمندانه استانی که بتواند ما را در مسیر رسیدن به اقامت دائم یاری نماید، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. همچنین تحصیل در برخی از موسسات آموزشی کانادا اصلا امتیازی نداشته و دانستن اینکه موسسه آموزشی مورد نظر جزو موسسات مورد تایید است یا خیر، می تواند نقش کلیدی در انتخاب ما داشته باشد. بنا به همه موارد ذکر شده پیشنهاد می کنیم حتما با در نظر گرفتن موارد فوق اقدام به انتخاب رشته، دانشگاه و شهر مورد نظر خود نمایید.
روند دریافت ویزای تحصیلی کانادا:
تحصیل در کانادا مستلزم پشت سر کذاشتن موفق دو مرحله است اول دریافت پذیرش تحصیلی از یکی از دانشگاه ها یا موسسات کانادایی و سپس دریافت ویزای تحصیلی. موفقیت در هر یک از این مراحل مستلزم ارائه مدارک کامل، دقت فراوان و تجربه کافی در زمینه آماده سازی مدارک هویتی، تحصیلی و مالی بوده که هر یک از این موارد دارای جزییات فراوانی می باشد.
انتخاب مقطع تحصیلی:
برای ادامه تحصیل در دانشگاه های کانادا ابتدا باید مقطع تحصیلی مورد نظر خود را انتخاب نمایید. منظور از انتخاب مقطع تحصیلی به این معناست که شما ممکن است در حال حاضر دوره فوق لیسانس را به اتمام رسانده اید اما به دلیل عدم غنای پروژه های تحقیقاتی در این دوره، شانس دریافت پذیرش در مقطع دکترا برای شما پایین باشد، لذا بهتر است برای دوره مستر مجدد اقدام نمایید.
انتخاب شهر و دانشگاه:
پس از انتخاب مقطع تحصیلی نوبت به انتخاب شهر و دانشگاه است. برای این منظور باید مواردی مانند طول دوره های آموزشی و گرایش ها، سطح آموزشی دوره مورد نظر، رتبه و زبان دانشگاه، هزینه تحصیل، خدماتی که دانشگاه ارائه می دهد و در نهایت کمک هزینه و بورس های تحصیلی مد نظر قرار گیرد. همچنین ارزیابی هزینه های زندگی در آن شهر، برنامه های اقامتی استان، دسترسی دانشگاه به سیستم های حمل و نقل عمومی از جمله موارد تاثیرگذار بوده که باید مورد بررسی دقیق قرار گیرد.
جمع آوری مدارک مورد نیاز:
هر دانشگاه بسته به شرایط و رتبه ای که دارد، نیازمندی های خاصی را برای متقاضیان قرار می دهد. به عنوان مثال امتیاز آیلتسی که مورد نیاز است برای دانشگاه های کانادا متغیر بوده و کاملا بستگی به رتبه دانشگاه و رشته مورد نظر دارد. مرحله بعدی اطلاع از این نیازمندی ها و تلاش برای جمع آوری مدارک مورد نیاز است.
تکمیل پکیج و ارسال درخواست:
این مرحله مهترین بخش از پروسه دریافت پذیرش می باشد و در برخی موارد علاوه بر طی کردن روند مشخص هر دانشگاه، ممکن است نیاز به ایجاد ارتباط های درون دانشگاهی به منظور ایجاد مزیت رقابتی نمود. منظور از ارتباط های درون دانشگاهی، مکاتبه با اساتید مرتبط با رشته مورد نظر شما می باشد. در این مرحله بعد از تشکیل پروفایل، باید هزینه اپلیکیشن پرداخت شود که بستگی به دانشگاه و کالج مربوطه متغیر می باشد. پس از ارسال مدارک مورد نیاز باید منتظر نتیجه پذیرش بمانید.
درخواست ویزای تحصیلی:
بعد از دریافت پذیرش، می توان درخواست صدور ویزا نمود که این مرحله می تواند به دو صورت کاغذی و یا آنلاین باشد.
انجام بایومتریک:
برای کلیه ویزاهای موقت نیز باید با مراجعه به دفاتر vac، عکس و اثر انگشت خود را برای ورود به کانادا ثبت نمود. در حال حاضر ایرانیان برای این منظور باید به کشورهای همسایه مراجعه نمایند. پس از اتمام این مرحله می توان منتظر صدور ویزای خود باشید. لازم به ذکر است که اختیار صدور ویزاهای موقت به طور کامل در حیطه اختیارات آفیسر پرونده تعریف شده و آفیسر پرونده در این مورد دارای اختیار تام است. لذا امکان اعتراض به ویزاهای موقت تقریبا نتیجه را تغییر نخواهد داد چراکه گاها آفیسرها بدون داشتن دلیل خاصی و صرفا به دلیل قانع نشدن به بازگشت بعد از اتمام تحصیل و … اقدام به رد پرونده می نمایند. در مورد ویزاهای اقامت دائم شرایط متفاوت بوده و آفیسر باید دلیل محکمه منطقی برای رد کردن داشته باشد.
هزینه ها
هزینه های متقاضی تحصیل در کانادا به سه بخش عمده تقسیم می شود که به تشریح هر یک می پردازیم:
1- هزینه تحصیل در دانشگاه یا کالج
شهریه بسته به استان، شهر و دانشگاه متغیر است اما به طور میانگین بین 12 هزار تا 20هزار دلار کانادا هزینه تحصیل سالیانه در دانشگاه های کانادا می باشد. هزینه تحصیل در کالج ها پایین تر بوده و امکان تحصیل در کالج با هزینه های زیر 10 هزار دلار نیز فراهم می باشد. امکان دریافت اسکالرشیپ یا بورس بسته به شرایط متقاضی موجود می باشد که در صورت دریافت کمک هزینه کامل (full fund) عمده هزینه ها را پوشش خواهد داد. همچنین امکان کار نیمه وقت (20 ساعت در هفته) برای متقاضی اصلی و کار تمام وقت برای همراه متقاضی می تواند بخش قابل توجهی از هزینه ها را پوشش دهد.
2- هزینه های زندگی
هزینه زندگی در کانادا با توجه به شهر و استان و سبک زندگی فرد متفاوت می باشد اما به طور میانگین هزینه سالانه زندگی در کانادا مبلغ 14 هزار دلار کانادا برای هر فرد است که به ازای هر همراه مبلغ 4 هزار دلار کانادا نیز به این عدد اضافه می گردد. این هزینه ها به طور کلی شامل هزینه محل سکونت، خوراک و پوشاک، حمل و نقل، بیمه و خدمات درمانی می گردد.
3- هزینه های اقدام
هزینه های اقدام شامل کلیه هزینه های ارسال اپلیکیشن برای دانشگاه ها که برای هر دانشگاه متفاوت است (بین 50 تا 150 دلار)، هزینه سفارت (150 دلار) ، انجام بایومتریک (85 دلار)، امتحان زبان، ترجمه مدارک، استفاده از خدمات وکیل یا مشاور می باشد.
در صورتیکه بخواهید از خدمات ما در این زمینه بهره مند گردید، برای پذیرش از مدارس و کالج ها هزینه 2400 دلار و برای پذیرش از دانشگاه ها 3000 دلار به ترتیب در 3 قسط عقد قرارداد، دریافت پذیرش و دریافت ویزا می باشد.
خدمات پرشین کانادا در زمینه دریافت پذیرش و ویزای دانشجویی:
- مشاوره و راهنمایی در زمینه انتخاب دانشگاه معتبر، متناسب با بودجه و در نظر گرفتن شرایط ساده تر برای دریافت اقامت دائم کانادا
- ارسال لیست دانشگاه، کالج یا مدارس بر اساس لیست علاقمندی های متقاضی به تفکیک هزینه ها به منظور انتخاب هدفمند برای تبدیل به اقامت دائم
- انجام مکاتبات با دانشگاه، اساتید و دپارتمان ها
- تکمیل فرم های مربوطه
- ویرایش و بازنگری رزومه، کاور لتر و انگیزه نامه
- ارائه راهکارهای مناسب جهت بالا بردن ضریب اطمینان دریافت ویزای تحصیلی و ویزاهای همراه
- خدمات پس از ورود با هزینه های حداقلی
با توجه به اینکه دریافت پذیرش تحصیلی برای تمام کشورهای دنیا از روند تقریبا مشابهی برخوردار است، لذا در صورتی که قصد ادامه تحصیل در دانشگاه های کانادا، اروپا و یا امریکا دارید و تجربه و زمان کافی برای انجام موفقیت آمیز این مراحل را ندارید، گروه مشاورین پرشین کانادا می توانند شما را در این مسیر به صورت صحیح راهنمایی نموده و از هدر رفت وقت و انرژی شما جلوگیری نمایند. هم اکنون می توانید فرم تحصیلی را تکمیل نموده و امکان دریافت مشاوره تلفنی و حضوری را در محیطی دوستانه با ارائه اطلاعات دقیق و قابل استناد دریافت نمایید.